Jak koření vegetariánské jídelny, aby jídlo chutnalo vegetariánsky?
Hlavní směs koření
- Drcený kmín
- Koriandr
- Kurkuma
Tato tři koření jsou základem pro hlavní vegetariánská jídla,ale i některé polévky.
Do hlavních jídel používají hodně květák a i celý kmín a pepř. Pro ostřejší chuť používají sriracha omáčku, nebo i sladkou chilli omáčku a soyovou omáčku a kokosové mléko.
Hodně se zde operuje s oleji. Na mandlovém oleji chutná vše dobře, a je hodně používaný, i když se hodí hlavně pro sladká a thajská jídla.
Různé druhy oleje nejen chutnají jinak, ale hodí se pro smažení (kvalitní řepkový, nebo i slunečnicový olej, ale přinejhorším i arašídový olej),nebo pečení při vysokých teplotách (rýžový olej). Do salátů používají většinou avokádový olej, který je velice lahodný. Hodně se používá i palmový olej, a to hlavně do thajských jídel, i med. A nesmíme zapomenout na sezamový olej a semínka!
Do polévky a salátů přidávají koprové koření.
Masala směs
A pak typický: Masala kořenící směs, která obsahuje zhruba:
- Nové koření
- Skořice
- Kardamon
- Pepř celý
- Zázvor
- Badyán
- Hřebíček
Zdroj:
https://food52.com/recipes/20867-homemade-masala-chai
Sladkosti
- Mandlový olej,
- kokosové mléko,
- skořice,
- Anýz (semínka badyánu)
- Hřebíček
- Nebo badyán
- Zázvor
Nejlepší recept na naan
Jako pečivo používají naan. Nejlepší recept, jaký znám, je na Food52. Vložím odkaz:
https://food52.com/recipes/24144-homemade-naan