Jak se vaří vegetariánská polévka?
2. 10. 2023
Univerzální recept
- 100 g másla (vitamíny se rozpouštějí v tuku, nejlépe v másle)
- 1 velká cibule
- 1 hlavička česneku ( nakrájené a osmahlé stroužky česneku fungují jako bujón), můžete do polévky použít libeček
- Oloupaná, vypeckovaná a na kostičky nakrájená zelenina
- Brambory (Zahustí a zjemní chuť)
- Kořenová zelenina (hlavně mrkev, ale ne u všech polévek, záleží na polévce).
- voda: 0,5 až 2 litry, záleží na množství zeleniny (po okraj)
- 1 polévková lžíce soli
- Zhruba 3 čajové lžičky mletého pepře
- Rozmixovat tyčovým mixérem
- Můžete přidat zavářku (třeba u drožďové polévky), např. Krupicové nočky
- Do vychladlé (ne studené, ale ne vařící) polévky vmícháme zakysanou smetanu
Krupicové nočky (nejjednodušší a nejlépe recept)
Je k nalezení na stránkách recepty.cz.
Odkaz
https://www.recepty.cz/recept/krupickove-nocky-do-polevky-9534
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář