Polévka z dýně Hokaido
Jak poznat dýni Hokaido?
Instruktážní foto:
Ingredience:
-
100g másla
-
1velká cibule
-
1 hlavička česneku
-
1 celá dýně Hokaido
-
5 mrkví
-
5 středních brambor
-
2 l vody
-
1 polévková lžíce mořské soli
-
3- 4 čajové lžičky mletého pepře
- 250 ml zakysané smetany
Návod k přípravě:
-
Nakrájíme a oloupeme zeleninu. Dáme do mísy zvlášť oloupanou dýni nakrájenou na kostičky, oloupané a nakrájené brambory a oloupanou a nakrájenou mrkev na kolečka. Do misky dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. A na malý talířek na plátky nakrájené stroužky z jedné hlavičky česneku.
-
Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku do sklovata, přidáme česnek, a osmahneme dozlatova.
-
Přidáme zbytek zeleniny, čtyři půllitrové hrnky vody, sůl a pepř, zamícháme, přikryjeme pokličkou, dáme hrnec na třetí vařič (druhý nejsilnější), a čekáme, až se polévka začne vařit.
-
Pak utlumíme naslabo, mírně odkryjeme pokličku (jako u brambor), a vaříme doměkka.
-
Když je zelenina uvařená, vypneme, necháme chvilku vychladnout (tak minutu, dvě), a pak rozmixujeme tyčovým mixérem.
-
Mezitím si osmahneme na másle kousky rohlíku, nebo houstičky.
-
Do mezitím vychladlé polévky pomalu vmícháme zakysanou smetanu.
Fotogalerie:
Dobrou chuť!